Promocijski materjal

Pogosto zastavljena vprašanja

1. Kaj potrebujemo za vezenje logotipa na majice, kape, jakne itd.?

Potrebujete logotip v elektronski obliki. Datoteke so lahko izdelane v grafičnih programih, kot so Adobe Illustrator, Corel Draw, Adobe Photoshop, Adobe InDesign ipd. Morajo biti pretvorjene v krivulje ali vektorje oziroma curves.

Izdelke, na katere bomo vezli, lahko nabavite pri nas. Vse zahteve pošljete na naš enaslov info@vezenjenina.si. V našem salonu skupaj izberemo želene izdelke in mi vam svetujemo pri izbiri tehnike vezenja in/ali tiska, nato pa vam izdelamo ponudbo ter delovni nalog.

2. Kakšna je cena vezenja?

Na ceno vezenja vpliva več dejavnikov. Pred vezenjem je treba izdelati program za vsak logotip, cena tega pa je odvisna od velikosti in težavnosti izdelave.

Cena posameznega vezenja pa je odvisna od:

Število barv sicer ni tako pomemben dejavnik pri ceni vezenja kot pri tisku, vendar če je veliko menjav barv pri vezenju, tudi vpliva na ceno.

3. Ali lahko vezete na delovne obleke?

Vezenje na delovne obleke je možno in ga priporočamo, ker je praktično neuničljivo. Je ogledalo vašega podjetja.

4. Ali so T-shirt oziroma T-majice pretanke za vezenje?

Ne. Vezemo tudi na T-majice, ker nam sodobni stroji v naši proizvodnji to omogočajo. Z uporabo primernih podložnih materialov pa preprečimo pretirano gubanje majice.

5. Zakaj so pri vezenju med črkami povezave oziroma nitke?

Naši napisi so vedno brez nitk. Starejši in nekvalitetni stroji za vezenje niso imeli avtomatskega odreza sukanca. Pri nas pa vezemo z najmodernejšimi stroji proizvajalca HAPPY iz Japonske, ki imajo avtomatski odrez sukanca med črkami, zato so naši napisi brez nitk, kar zagotovi boljšo čistost in berljivost napisov.

6. Vezenje na polo majici mi je po prvem pranju popolnoma nagubalo majico, logo je popolnoma deformiran, črke pa so neenakomerno velike?

Pri vezenju je zelo pomembno, da uporabimo kakovostne podložne materiale in s tem zagotovimo čvrstost vezenja, pri pranju pa tako ohranimo prvotno obliko.

7. Vezenje na jaknah je z luknjicami?

Zelo pomemben dejavnik pri vezenju je izbira kvalitetne igle. Pri nas uporabljamo igle, ki jih glede na debelino in obliko konice izberemo kot najprimernejše za artikel oziroma osnovo, na katero vezemo.

8. Zakaj je vezenje na brisačah redko?

Zaradi strukture frotirja je vezenje na brisačah pogosto videti redko, vmes pa so nitke brisače. To se pri našem vezenju ne zgodi, saj z uporabo vodotopne folije, ki jo položimo na brisačo in nato preko nje vezemo, dobimo idealno vezenje, ki ni redko in daje oster izgled.

9. Ali se sukanec lahko razbarva?

Pri nas uporabljamo kvalitetne sukance priznanih proizvajalcev, ki se ne razbarvajo pri pranju. Če pa želite uporabljati pri pranju belila, pod predpostavko, da so tudi artikli primerni za pranje z belili, nam to sporočite pred vezenjem, saj bomo v ta namen uporabili poliesterski sukanec, ki prenese tudi agresivna belila.

10. Ali lahko vezemo na vsa promocijska in delovna oblačila?

Da, lahko vezemo na vse artikle, tudi na znojnike, nogavice, saj imamo posebej izdelana orodja za te namene.

11.Kaj je 3D vezenje?

3D vezenje je posebno izbočeno vezenje. Za izdelavo se uporablja posebna pena, ki se podloži pod vezenje, s tem se doseže 3D efekt. Izdelava programa za vezenje in priprava stroja za vezenje sta bolj zahtevna, zato se ta tehnika uporablja za večje količine in je lahko tudi 50 % dražja od klasičnega vezenja.

12. Ali je vezenje dražje od tiska?

Ne, nasprotno – v večini primerov manjšega večbarvnega logotipa je vezenje cenejše.

13. Zakaj nekateri vezilci izdelajo program brezplačno?

Zaradi brezplačnih programov je veliko kupcev nezadovoljnih z izgledom vezenja svojega logotipa.

Sodobni programi za izdelavo vezenja imajo vgrajeno funkcijo za avtomatsko izdelavo programa, vendar pa avtomatika ne upošteva dovolj parametrov, da bi znala izdelati brezhiben program za vezenje, zato so taki programi nekvalitetni in ker ne zahtevajo veliko časa, so lahko brezplačni. Pri nas imamo sodobne programe za izdelavo programov za vezenje, vendar to avtomatsko funkcijo uporabljamo samo za ocenitev vbodov pri kalkulacji cen. Programe pa izdelujemo ročno, zato so kvalitetni, zahtevajo delo tudi več ur in večkratno testiranje, zato jih pri nas zaračunavamo.

14. Na pet enaslovov smo poslali povpraševanje in se cene zelo razlikujejo?

Pri oceni stroška vsak izvajalec oceni, kako bo izdelal logo, nekateri črtajo več zahtevnih linij, obrob-outline, drobne detalje, ne upoštevajo odrezov nitk med črkami. Ne uporabljajo kvalitetnih podložnih materialov, primernih igel, redčijo vezenje … vse to pripelje do razlik v ceni in prav tako do nezadovoljstv kupca. Pri nas pa upoštevamo vse faktorje za izdelavo odličnega vezenja. Našo kakovost lahko preverite v našem salonu, saj imamo veliko primerov vezenja zahtevnih logotipov slovenskih priznanih oblikovalcev in podjetij.

Izdelamo vezenje, pri tem pa upoštevamo vse detalje logotipa, izdelamo vam vzorec, ki ga vi potrdite in šele nato izdelamo serijo.

Zaupajo nam