Top
O Nas Lokacija Kontakt Splošni pogoji
01 515 10 10
Celovška cesta 172,
1000 Ljubljana

Tisk promocijskih oblačil

Tisk majic

Tisk majic

Naš ideal je tiskarna, kjer najdete široko ponudbo grafičnih storitev na enem mestu brez posrednikov in podizvajalcev.

Pritegnite pogled z zabavnim potiskom

Oblačila, na katerih je potiskan napis ali slikovni motiv, vedno pritegnejo pogled. Svoje sporočilo lahko natinsete na običajne majice, jakne, športna oblačila, vetrovke, softshell jakne ali druge izdelke - odvisno od priložnosti in namena. Bolj kot je motiv domiseln, več pogledov bo pritegnil. Različne tehnike tiska omogočajo kakovostno in cenovno dostopno ustvarjanje edinstevnih izdelkov.

Hitra izdelava in široka izbira

Naša prednost je kratek rok izdelave, saj za celoten proces tiska poskrbimo v lastni tiskarni. Na voljo je široka izbira izdelkov, med katerimi skupaj izberemo primernega glede na namen, vaše želje in motiv tiska. 

Veliko primerov izdelkov, potiskanih z različnimi tehnikami, si lahko ogledate v našem razstavnem salonu v Ljubljani.

Za katere priložnosti je smiselno izbrati tisk?

Tisk na tekstilne in druge izdelke lahko izberete ob najrazličnejših priložnostih. Svojo zgodbo lahko obeležite v pisanih barvah in različnih velikostih. Najpogosteje se potiskani izdelki uporabljajo za:

 • Promocijo podjetja
  S tiskom na majico ali vrednejši izdelek boste ustvarili lepo in uporabno promocijsko darilo. Pri tisku niste omejeni glede velikosti motiva in barv.
 • Množične dogodke in prireditve
  Sporočilo dogodka ali prireditve lahko natisnete na oblačila, ki jih udeleženci nosijo med samim dogodkom in kasneje kot spomin.
 • Rojstne dneve, skupinske izlete, zabave, fantovščine in dekliščine
  Z majico ali drugim oblačilom, ki kasneje prikliče zabavne spomine, lahko udeležence zabave poenotite in združite.
 • Posebej pomembne dogodke - valeta, matura
  Pomembni dogodki v življenju pustijo poseben pečat. Lepo je, če delček spomina shranite tudi na skupinskih majicah, ki jih bodo udeleženci vedno radi nosili.
 • Uniformiranost zaposlenih
  Majica, jakna ali delovna obleka s potiskanim logotipom vašega podjetja bo poskrbela za urejen in enoten izgled zaposlenih.

Tehnike tiska

Na voljo so različne tehnike tiska, vsaka izmed njih pa ima svoje prednosti in pomanjkljivosti.

Preslikač 

Tehnika tiskanja s preslikačem je posebej primerna ob naročilu tiska enakih motivov v več dimenzijah ali pa pri tisku posameznih kosov. Kljub razliki v tehniki tiska je v primerjavi z direktnim sitotiskom končni rezultat na otip podoben, obstojnost enaka, cena pa enaka ali nižja.

S preslikačem lahko tiskamo na vse vrste navadnih majic, polo majic, puloverjev, kap in ostalih izdelkov, ki so iz 100 % bombaža.

Direktni sitotisk

Direktni sitotisk je najprimernejša tehnika, kadar gre za tisk večje količine izdelkov z enakim motivom. Sitotisk je ena od prvih in najstarejših tehnik, s katero na tekstil odtisnemo želelni motiv, ki je dobro obstojen. Tiskamo lahko na svetle in temne majice, tisk pa je mehak na otip.

Sitotisk omogoča hitro izdelavo večje količine izdelkov, cena pa se glede na velikost motiva ne razlikuje veliko. Ker je potrebno pripraviti filme in sita, s čimer so povezani tudi višji začetni stroški, tehnika ni primerna za manjše serije.

Izrez iz folije, flock, flex 

Ta tehnika je posebej primerna za manjše količine izdelkov, na katere želimo natisniti motiv v eni ali dveh barvah, na primer ime, številko ali logotip podjetja. Tisk je možen na vse vrste majic in dresov.

Motiv s posebne barvne folije, ki ima naneseno lepilo, izrežemo in natisnemo na tekstil s pomočjo toplotne stiskalnice. Motiv je lahko le enostaven, ne more biti večbarven, s senčnim ali 3D-efektom. Barve odtisa so zelo intenzivne in prekrivne, zato je tisk primeren za vse barvne podlage. Zagotovljena je dobra obstojnost pri pranju in pogosti uporabi.

Izrez iz folije omogoča hitro izdelavo in je primeren za unikatne in majhne serije, cena pa je višja kot pri drugih tehnikah.

Kombinacija različnih vrst tiska in vezenja

Da bo tisk na majice dosegel največji učinek, ga lahko izdelamo v različnih tehnikah tiska v kombinaciji z vezenjem.

Cena tiska

Ceno tiska oblikujemo glede na izbrano tehniko, zahtevnost motiva, število barv, velikost potiskane površine in količino tiskanih izdelkov. Glede na te podatke vam pripravimo izračun konkurenčne cene tiska na izdelke in svetujemo glede izbire najprimernejše tehnike.

Tiskamo lahko na različne vrste oblačil

Najpogostejše pozicije tiska na majice

Tiskamo lahko na različne dele majice, najpogosteje je motiv natisnjen na enem od naslednjih delov:

 • na sprednji strani na večji površini
 • na sprednji strani levo ali desno na predelu prsi
 • na levem in/ali desnem rokavu
 • na zadnji strani na zgornjem delu hrbta ali na večjem delu površine
 • krajši napis pod ovratnikom
 • na ovratniku polo majice

Navodila: kako pripraviti grafiko za tisk?

Datoteke lahko pripravite v programskih okoljih Windows (PC) ali Unix (Macintosh). Izdelane so lahko v grafičnih programih, kot so Adobe Illustrator, Corel Draw, Adobe Photoshop, Adobe InDesign ipd.
Najprimernejša formata datotek za tisk sta PDF in PS (PostScript). Grafične elemente definirate tudi po barvni lestvici Pantone. Resolucija fotografij naj bo vsaj 300 dpi.

Prijava na e-novice
Vpišite e-poštni naslov in prejemajte novice Vezenjenina o najnovejših akcijah, ugodnostih in popustih.